تولید کننده رنگ پودری | آشنایی با رنگ الکترواستاتیک | بخش دوم : پیش از جواب به پرسش رنگ الکترواستاتیک چیست بهتر است که تاریخچه کوتاهی از پیدایش این نوع از رنگها بدانیم.در این بخش از مقاله به ادامه بخش قبلی مطلب خواهیم پرداخت.
تولید کننده رنگ پودری ، نگاهی به روش رنگآمیزی الکترواستاتیک به روش پس گرما
در این روش قطعه مورد نظر که قرار است رنگآمیزی شود در یک محفظه قرار گرفته و با «کابل ارت» به زمین متصل میشود. پودر درون تفنگ مخصوص پاشش قرار میگیرد و به صورت الکترواستاتیکی باردار میَشود. در مرحله پاشش رنگ باید خیلی مواظب بود که فشار هوا کنترل شده و هم چنین ضخامت سطح رنگی که بر روی قطعه قرار میگیرد نیز کنترل شود تا ضخامت پوشش رنگی در عایق بودن سطحِ زیر رنگ تاثیر نگذارد.
نحوه آمادهسازی و رنگآمیزی قطعه در روش پس گرما ، تولید کننده رنگ پودری
در ادامه جواب به پرسش رنگ الکترواستاتیک چیست و آشنایی با رنگ پودری مراحل رنگآمیزی را توضیح میدهیم. مرحله اول چربیگیری قلیایی از قطعه، مرحله دوم شستشو قطعه، مرحله سوم ایجاد لایه فسفاته، مرحله چهارم رنگآمیزی و مرحله آخر نیز قرارگیری در کوره است.
در مرحله چربیگیری روش کار بدین صورت است که قطعه مورد نظر را در یک وان مخصوص قرار میدهند و بعد اسیدهای قلیایی را تا دمای ۶۰ درجه سانتیگراد گرما داده و قطعه را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه در آن غوطهور میکنند تا آلودگیها و چربیهای سطح آن پاک شود.
پس از مرحله چربیگیری نوبت به شستشو میرسد. در این زمان آب ولرم به صورت اسپری بر روی قطعه پاشیده میشود تا مواد قلیایی باقیمانده از مرحله چربیگیری از روی سطح مورد نظر پاک شود. در مرحله سوم مواد فسفاته را بر روی قطعه به وسیله اسپری یا غوطه وری اعمال می کنند.
و در مرحله چهارم هم رنگآمیزی به وسیله تفنگهای مخصوص رنگ پودری بوده و مرحله آخر نیز قرار دادن قطعه رنگ شده در کوره و پخت است.
در زمان پخت باید به موارد مختلفی توجه کرد. به عنوان مثال دمای پخت رنگ پودری در کوره بین ۱۶۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد و زمان پخت آن هم بین ۱۰ تا ۲۵ دقیقه است.
اگر دمای پخت پایینتر از حد مورد نیاز یا زمان پخت کمتر از زمان معمول باشد، مقاومت مکانیکی و شیمیایی رنگ حاصل شده ضعیف میشود و در برخی از رنگها به خصوص رنگهای چکشی باعث ظاهر نامطلوب رنگ خواهد شد. حال اگر پخت رنگها در کوره با دمایی بیش از دمای معین یا زمانی بیشتر از زمان تعیین شده باشد، سبب میشود رنگهای براق مات شده و پوشش پودری ایجاد شده نیز تغییر رنگ دهد.
تولید کننده رنگ پودری و مزایای استفاده از رنگ الکترواستاتیک
نحوه رنگآمیزی با این نوع از رنگها آسان است
با وجود ایجاد لایهای نازک از رنگ،پوشش دهی و دور پوشانی مطلوب دارد
تنها با یک لایه رنگ خواص عالی فیزیکی و شیمیایی مطلوبی برای محصول به وجود می آید.
تولید کننده رنگ پودری و موارد مهم در مورد رنگ پودری و رنگآمیزی الکترواستاتیک
هر جسمی که حاوی جریان الکتریکی باشد و مقاومت دمایی لازم برای پختِ رنگ پودری در کوره را دارا باشد، امکان این را دارد که به روش الکترواستاتیک رنگآمیزی شود.
پس از پایان رنگآمیزی یک قطعه یا قطعات همسان در صورتی که رنگ موردِ استفاده بعدی تغییر کند، تمیز کردن محیط و تجهیزات رنگآمیزی باید با دقت خیلی زیادی انجام شود.
در شیوه رنگآمیزی الکترواستاتیک دو نوع روش پاشش رنگ وجود دارد. روش «کرونا» و «روش ترایبو». در روش ترایبو ذرات پودر درون تفنگ پاشش یا پیستوله، بر اثر مالش با سطوح داخل تفنگ باردار میشوند. در روش کرونا عاملی که موجب باردار شدن یا شارژ شدن ذرات پودر درون پیستوله یا تفنگ میشود، جریان الکتریسه می باشد در این روش باید ولتاژ تفنگ یا پیستوله باید با دقت تنظیم شود.
آشنایی با ویژگیهای روش پاشش رنگ ترایبو ، تولید کننده رنگ پودری
این روش نیازی به دستگاه ژنراتور ولتاژ ندارد. در این مدل پوشش دهی ذرات پودر بر روی قطعه یکنواخت و یکسان انجام میشود. تجهیزات اتوماسیونِ شیوه ترایبو به نسبت شیوه کرونا بهتر است.
روش ترایبو گوشهها و لبههای قطعات را بهتر رنگآمیزی میکند. البته روش ترایبو موجب محدودیتهایی هم در شیوه رنگآمیزی میشود که از جمله این محدودیتها میتوان به استهلاک بیشتر و نیاز به تعویض لوازم تعمیراتی نسبت به روش کرونا اشاره کرد.
همچنین برای باردار کردن ذرات رنگ پودری که کوچکتر از ۱۰ میکرون باشد، محدودیت ایجاد میشود. از آنجایی که شارژ کردن ذرات پودر زمانبر است در روش ترایبو به تفنگها یا پیستولههایی بیشتری نسبت روش کرونا نیاز است.
اگر عملیات رنگآمیزی طولانی شود بازدهی ذرات پودری کاهش پیدا میکند. این روش برای بعضی از پودرهای الکترواستاتیک کارایی مناسبی ندارد و در ضمن برای باردار کردن ذرات در روش ترایبو نیاز است که فرمولاسیون رنگ تعیین شود.
تولید کننده رنگ پودری و آشنایی با ویژگیهای رنگآمیزی با روش کرونا
آشنایی با روش رنگآمیزی کرونا مبحث دیگری است که به روشن شدن پاسخ پرسش رنگ الکترواستاتیک چیست به ما کمک خواهد کرد.
در روش رنگآمیزی به شیوه کرونا ذرات پودری با سرعت بالایی شارژ میشوند (باردار میشوند). این روش برای انواع رنگ پودری مناسب است. امکان تغییر رنگ و شستشوی تجهیزات در روش کرونا سریع است و حرکت ذرات پودر به سمت قطعه مورد نظر با کمک میدان الکترواستاتیک انجام میگیرد.
در مقایسه با روش ترایبو استهلاک و تعویض لوازم تعمیراتی کمتر است. با تغییر دادن ولتاژ امکان تغییر در ضخامت لایه رنگ امکانپذیر خواهد شد و همچنین ذرات پودر با اندازههای گوناگون به صورت یکنواخت بر روی سطح قرار خواهند گرفت. مورد دیگر این است که با تغییر ولتاژ امکان این که سطح رنگ بر روی قطعه اصطلاحاً پوست پرتقالی شود وجود دارد. همچنین در این روش رنگآمیزی پوشش دادن زوایا و نقاط کور به صورت مطلوب انجام نمیشود.
اشتراک
گزارش
نظرات من